Sample menu:

Bra att veta:

Smidigt är att köpa ett Lisboa Card som ger obegränsat åkande med allmänna transportmedel och inträde till 27 stora monument och museer.

Lissabon ligger medeltempen runt 26 grader under sommaren och vintern är medel dagstemperaturen ca 17 grader.

Portugal har 220V. Adapter behövs inte.

Links:

search:

Version:

Erasmus Lissabon v1.0
(May 15, 2010)

Om du hitta någon felaktig info här, skriv gärna till mig!

Fester och evenemang

För biljetter som kan behövas till vissa arrangemang kan de köpas på: www.blueticket.pt. Stora konserter och sportevenemang säljs ut fort så vänta inte till du är på plats. För att se vilka arrangemang som kommer upp när du är på plats kan du se vad kulturcentrumet i Belém eller www.visitportugal.com

Februari


Karnevalen i Lissabon


Färgstark och folkfest som är röd dag i kalendern. Infaller olika datum från år till år. Karnevaltåg och utklädda barn på gatorna. Ett gott alternativ till den mer berömda i Rio de Janeiro. Se upp för vattenfyllda ballonger som barnen kastar. Var ute i god tid för att ta dig till karnevalområde, trafikkaos. Torres Vedras 5 mil norr om Lissabon sägs ha de allra största karnevaltåget.
www.visitlisboa.com

Mars

Moda Lisboa

Mode presenteras på Casino Estoril.
www.modalisboa.pt

April

Estoril Open

Tennismästarna drabbas samman på WTA Estoril Open i Estádio Nacional i Cruz Quebrada. Biljetter tar slut fort så beställ i tid.

Dias da Música

Världsberömda orkestrar och soloartister intar Centro Cultural de Belém.
www.ccb.pt

Indielisboa

Indiefilmer på Lissabons största filmdukar. En tiodagars filmfestival som sprudlar av nya talanger. År 2010 är datumen 22april-2maj.
www.indielisboa.com

Maj

Alcântara festival

Två veckor lång lockar teaterentusiaster med gränsöverskridande föreställningar. Bland värdar finns CCB (Centro Cultural de Belém).
www.alcantarafestival.pt

Lisboa downtown

Ohämmade galningar, eller förlåt cyklister störtar nedför stenlagda trappor och snäva kurvor och gör hopp under detta omskakande cykelrace.

Rock in Rio

Vartannat år drar lissabonfestivalen Rock in Rio festfolket till Parque da Bela Vista för stjärnspäckade konserter, fyrverkerier och nonstop elektronisk-musik.

Juni

Festa do Santo António

12-13 juni i stadsdelen Alfama. Sevärt även för den som inte direkt känner för att festa loss. En stor gatufest där hela kvarteren är dekorerade med girlanger och annat. Det grillas Sardinhas så det osar över hela stadsdelen. Lägenheter har förvandlats till en tillfällig restaurang. Vagnar som säljer Super Bock. Så går det till då Lissabons egna helgon skall firas. Helgonet Santo António har rykte om sig att para ihop folk och vissa symboler säljs så man kan bevisa sin kära sin kärlek.

Festa de São Pedro

28-29 juni i Alfama. Fiskarnas skyddshelgon skall firas och det finns gott om fiskare i Lissabon.

Festa do Fado

Uppe i Castelo de São Jorge ges veckoslutsföreställningar av ny och klassisk fado. Även gratis fadounderhållning på spårvagnarna varje torsdag och söndag i juni.

Lissabon Pride

Paraden går Marquês de Pombal till Praça do Municipio.
www.portugalpride.org

Internationell hantverksmässa

FIA – Feira Internacional de Artesanato i FIL pavillong i Expo område. Här säljs hantverk från Indien, Bali, Afrika mfl. Billigt och jättestor mässa även med rolig matdel. Tunnelbanlinje Oriente.

Juli

BaixAnima

Brasilianska rytmer, jonglörer och gatuteater Baixas gratis sommarkalas roar flanörer gratis under helgerna från juli till september.

Delta Tejo

Denna ekologiskt medvetna tredagarsfestival i Alto da Ajuda tockar till djupa brasilianska toner och Jamaicareaggie under strärnhimlen.
www.deltatejo.com

Festival do Estoril

Fem veckors friluftskonserter och utställningar på stranden.
www.estorilfestival.net

Super Bock Super Rock

Ölmärket super bock har gett namnet. Rock i Parque das Nações i mitten på juli. Rockfestival med grym artistuppsättning, tidigare besökts av ZZ top och Iron Maiden.
www.superbock.pt

Augusti

Festival dos Oceanos

Lissabons förflutna som sjöfartsstad firas under två påkostade veckor med världsmusik fyrverkerier och drakflygning och Parque das Nações havsinspirerade parad.
http://festivaldosoceanos.com

Jazz em Agosto

En 9 dagar lång jassfestival för nya och gamla talanger.
www.musica.gulbenkian.pt

September

Festival de Cinema Gay e Lésbico
100 inhemska och internationella gay och lesbiska filmer visas på dukarna i 10 dagar.
www.lisbonfilmfest.org

November

Arte Lisboa

En jätteutställning av aktuell samtida konst från olika gallerier portugisiska och internationella samlas på denna jätteutställning. De små får själva skapa. Feira Internacional de Lisboa (FIL) i Parque das Nações.

Dia de São Martinho

Fira Sant Martins dag med kastanjer och vin den 11 november.

December

Lissabon Marathon

Lissabons egna maraton äger rum före jul och går från Praça do Comércio till Belém och passerar sevärdheter som bron Ponte 25 de April och Torre de Belém.
www.lisbon-marathon.com

Julafton

Börjar firas den 24 december. Firas med familjen.

Nyårsafton

När klockan slog midnatt förr åt man en vindruva eller russin per klockslag. Fira med andra vid Torre de Belém med gratis musikunderhållning, fyrverkerier och DJ’s. Fester finns också lite överallt såsom Parque das Nações, på gatorna i Bairro Alto eller Docas.